Chifle integrale cu patru feluri de seminte

de lia maria in Piine, 20 Ian 2012 | 5358 vizualizari

 

Sanatoase si hranitoare, sant preferatele familiei mele si nelipsite din meniul zilnic.

 

INGREDIENTE

  • 200ml apa
  • 50g ulei
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • 500g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • Pt deasupra:  
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • 2 lingurite seminte de susan
  • 2 lingurite seminte de in
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui
  • 2 lingurite seminte de dovleac

 

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle integrale cu patru feluri de seminte:

Adaugam ingredientele in masina de paine, exact in ordinea enumerata mai sus. Setam pt framantare si dospire. Cand aluatul este gata, il scoatem pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei si impartim aluatul in 12 parti egale. Modelam fiecare bucatica in forma de chifla si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam inca 30 minute sa creasca in tava. Intre timp pornim cuptorul si ne pregatim ingredientele de deasupra. Intr-un bol, batem oul cu laptele bine, bine si in alt bol amestecam cele patru feluri de seminte.

Cand chiflele si-au dublat volumul, cu ajutorul unei pensule le ungem cu amestecul de ousi lapte si presaram deasupra lor semintele. Dam la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle integrale cu patru feluri de seminte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Oana 1

23.01.2012, 11:34

Foarte frumoase! Imi plac painicile cu seminte

lia maria 1

23.01.2012, 15:45

anomisana desigur se framanta ca orice aluat, dar eu decand am masina nu mai framant cu mana mi-e mult mai usor si comod cu masina

lia maria 1

23.01.2012, 15:45

Oana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]