Chifle pentru hamburger

de mikidaniro in Piine, 14 Feb 2012 | 7956 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 300g lapte
  • 40g margarina,unt sau ulei
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita miere
  • 1 galbenus(pt uns)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pentru hamburger:

Am dizolvat drojdia si mierea in laptele cald si am adaugat in masina de paine,am pus margarina,faina,sarea si am pornit-o pe programul de framantat care tine 15min. Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas,dizolvati drojdia cu mierea in laptele caldut,faceti o mica groapa in mijlocul fainii si turnati amestecul. Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati margarina topita si racita sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot. Cand am terminat de framantat(in cazul meu masina),am rasturnat aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei,l-am intins si am decupat forme rotunde de chifla,fiecare ce dimensiune doreste.

Le-am pus intr-o tava unsa cu unt si le-am lasat sa se odihneasca cca 30 de min,apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu un pic de lapte si deasupra am presarat seminte de susan(optional).

Se pun in cuptorul preincaIzit la 180 de grade pt 20-25 min.sau pana se rumenesc frumos deasupra,depinde de cuptor.

TIPS-URI

1

Puteti inIocui mierea cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pentru hamburger" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]