Chifle pufoase

de Rocsi in Piine, 27 Apr 2021 | 6295 vizualizari

 

Imi plac chiflele in fel si fel de combinatii, insa astazi va las reteta unor chifle simple! Ies pufoase, cu coaja usor crocanta si mananci din ele, mai ales cand sunt fierbinti, pana nu mai poti! Eu nu pot minti, sa zic ca mananc doar una atunci cand le scot din cuptor. Merg foarte bine simple, cu o cana de lapte, iaurt, la sandwich-uri, burgeri sau sa le serviti alaturi de o tocanita delicioasa! Merita sa le pregatiti ori de cate ori va doriti!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 4 gr drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 220 ml lapte
  • 3 linguri apa calda
  • 40 gr unt moale
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • 1 galbenus + 3 linguri lapte
  • seminte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle pufoase:

Intr-un pahar amestecati drojdia cu apa calduta si zaharul.

Intr-un bol cerneti faina. Laptele il puneti pe foc intr-un ibric, pana devine caldut. Adaugati peste faina, drojdia dizolvata, oul si sare. Incepeti si framantati. Turnati laptele treptat si framantati pana este incorporat. Adaugati untul moale, iar la final incorporati uleiul si mai framantati 3-4 minute. Daca framantati la robot, dati la viteza mai mare ultimele minute. Acoperiti aluatul si il lasati la loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Ungeti masa de lucru cu putin ulei, rasturnati aluatul. Il impartiti in 10 bucati egale. Formati chiflele si le asezati intr-o tava, pe hartie de copt, cu distanta intre ele. Le lasati 15-20 de minute sa creasca. Amestecati galbenusul cu oul, ungeti chiflele. Deasupra presarati seminte.

Le introduceti in cuptorul incins, la 190 de grade C, pentru 20-25 de minute. Cand devin rumene si sunt coapte, le scoateti din cuptor. Le serviti calde, iar daca va raman, cat sunt inca caldute, le inveliti bine in folie alimentara, pentru a se pastra fragede.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]