Chifle umplute cu loboda rosie

de Valclaudia in Piine, 15 Iun 2016 | 3476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 gr faina alba proaspat cernuta
  • 100 gr fulgi de ovaz
  • 100 gr. tarate de ovaz
  • 100 gr. seminte de mac
  • 2 cubulete de drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita sare de Himalaya
  • 50 ml ulei de masline
  • 600ml apa calduta
  • 2 oua mici de casa
  • parmezan ras
  • seminte de chimen

Umplutura:

  • cca 750 gr. frunze de loboda
  • 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
  • sare si piper dupa gust
  • 10 lingurite rase de gris
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute cu loboda rosie:

Drojdia se lichefiaza intr-un castron incapator cu sarea de Himalaya si zaharul brun.

Adaugam semintele de mac,apa calduta, amestecam.

Incorporam in lichidul obtinut faina, taratele si fulgii de ovaz.

Pentru a desprinde aluatul de pe maini picuram uleiul de masline.

Acoperim castronul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Loboda se curata de pe tulpini, apoi spalam bine sub jet de apa rece frunzele.

Le tocam si le punem la sotat in uleiul de floarea soarelui.

Calim pana scade tot lichidul lasat de loboda.

La final asezonam cu sare si piper macinat dupa gust.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Impartim aluatul in 10 portii.

Fiecare bila de aluat o intindem pe masa de lucru infainata cu sucitoarea.

La mijloc adaugam cate o lingura cu varf de umplutura din loboda, deasupra presaram cate o lingurita rasa de gris (care are rolul de a absorbi lichidul ramas in umplutura).

Crestam aluatul de jur imprejur ca in foto, apoi formam chiflele aducand capetele peste umplutura catre mijloc.

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de teflon ori silicon, cu partea in care am unit capetele catre tava.

Lasam chiflele la dospit in loc caldut inca 20-30 minute.

Ungem chiflelele cu ou batut, presaram parmezan ras si seminte de chimen.

Dam tava la copt pentru 40 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem chiflele rumene din cuptor si le servim calde sau reci; sunt excelente oricum ;)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute cu loboda rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

AndrutzaP 1

15.06.2016, 21:14

Interesanta retetaaa

- Andreea - 1

16.06.2016, 16:56

Ce super sunt

diaconta 1

20.06.2016, 19:17

gustoase

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Focaccia cu sunca si cascaval