Chifle umplute la cuptor

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2015 | 5929 vizualizari

 

O reteta super si cu un rezultat super pufos si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 4 linguri de smantana
  • 25 gr drojdie
  • 4 lg de ulei de masline
  • 150 g de lapte
  • 1 praf de sare
  • putin zahar
  • 1 ou pentru uns
  • Umplutura:
  • 150 g de cascaval
  • 150 g sunca
  • 200 g de ciuperci conserva
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle umplute la cuptor:

            Faina o amestecam cu praful de sare si zahar. Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut si o punem peste faina. Framantam usor si adaugam treptat restul de lapte cald. Cand aluatul s-a omogenizat adaugam uleiul de masline.

            Acoperim castronul si-l punem la loc calduros pana isi dubleaza volumul. Pentru umplutura cascavalul il taiem cubulete mici, la fel facem si cu sunca si ciupercile. Cand aluatul a crescut rupem 9 bile potrivite pe care le intindem cu mana pe fiecare pe masa de lucru presarata cu faina.

            Fiecare bila o umplem cu umplutura facuta, adunam marginile incat sa formeze un vid si da-m o forma rotunda. Chiflele le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu un ou batut cu putin lapte si d-am tava la cuptor pana se rumenesc la 180 de grade. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca mai considerati ca mai trebuie faina mai puteti adauga la framantat.

2

Puteti adauga si ulei normal sau cu 100-150 gr de unt moale.

3

Smantana poate fii inlocuita cu iaurt.

4

Umplutura poate fii variata,dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle umplute la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci brune umplute cu oua de prepelita