Chiftele cu ton

de Rocsi in Peste, 30 Noi 2014 | 13228 vizualizari

 

Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai diversific retetele cu peste pentru ai mei, pentru ca le place mult, dar vor mai mereu sa fie pregatit altfel. Am ales de aceasta data sa fac niste chiftelute, usor crocante la exterior, aromate, potrivite atat pentru mesele in familie dar si atunci cand aveti invitati. Vi le recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva cu ton bucati in ulei (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1 cartof
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa verde
  • 3-4 crengute marar verde
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu ton:

Curatam morcovul, cartoful, le spalam si le punem la fiert cu un praf de sare.
Cand sunt patrunse le scurgem de apa, pe lasam la racorit.
Desfacem tonul, uleiul il scurgem, il punem intr-un bol si il faramitam cu furculita.
Morcovul, cartoful le trecem prin razatoarea mica, le punem peste ton.
Ceapa verde o taiem rondele, mararul verde il tocam marunt, indepartand coditele.
Amestecam toate acestea, adaugam faina, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust.

Intr-o tigaie incingem putin ulei.
Luam bucatele din compozitie, formam chiftele, le trecem prin pesmet apoi le rumenim in tigaie, pe ambele parti.

Le scoatem cu ajutorul unei palete pe un platou, in care punem un servetel.
Le lasam sa sa racoreasca, apoi pot fi servite simple, sau cu o garnitura. Noi am ales sa le savuram alaturi de un orez fiert cu boabe de porumb, stropit cu putin ulei de masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

06.12.2014, 20:30

Multumesc Ksenya. Eu cred ca da

Lau 1

14.12.2014, 10:38

gustoase

Rocsi 1

14.12.2014, 22:26

Multumesc Lau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]