Chiftele de cartofi

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2013 | 8652 vizualizari

 

mi-a fost dor de voi, buna seara! >:d

 

INGREDIENTE

  • cca 1 kg cartofi (fierti)
  • 2 oua
  • 1 ceapa potrivita (rasa pe razatoarea cu ochiuri mici)
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper dupa gust
  • 1 legatura de patrunjel verde (tocat)
  • ulei pentru prajit (cca 200-300ml)

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de cartofi:

Spalam cartofii, ii fierbem in coaja.

Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat.

Curatam ceapa,o spalam si o trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. O stoarcem in mana sa scurgem apa din ea si adaugam pulpa de ceapa peste restul ingredientelor.

Amestecam cu mana pana obtinem un amestec omogen.

Punem cca 200 ml ulei la incins intr-o tigaie.

Formam chiftelutele cu mana, le plonjam in baie de ulei, lasam sa se rumeneasca frumos. Le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces si putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de dovlecei si cartofi reteta pas cu pas