Chiftele de dovlecei

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2011 | 5758 vizualizari

 

Chiftelele de dovlecei sunt crocante, simple si foarte bune :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • cas sau branza de burduf
  • 4 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • nucsoara
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Mod de preparare pentru Chiftele de dovlecei

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa.

Stoarcem bine dovlecelul si adaugam oul, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi adaugam cas ras sau branza de burduf (se poate insa si fara branza). Cantitatea de branza se pune in functie de preferinte.

Adaugam 4 linguri de faina si 3 linguri de pesmet si omogenizam. Adaugam pesmet pana cand obtinem o compozitie legata, din care putem sa modelam chiftele.

Cu mainile ude modelam chiftele pe care le plonjam in ulei incins. Prajim chiftelele pe ambele parti iar apoi le scoatem pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Chiftelele de dovlecei se pot servi atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane