Ne plac chiftelele și le prepar foarte des, însă acestea sunt mai speciale, deoarece le-am asezonat cu Delikat, condimente pentru chiftele.
Chiar bune au ieșit cu multitudinea de legume uscate din plicul Delikat, pe lângă legumele proaspete folosite de mine.
Legumele uscate sunt mult mai aromate decât cele proaspete, așa că și preparatele ies mai gustoase.
Trecem prin mașina de tocat carnea, ceapa și usturoiul.
Morcovul și cartofii îi dăm pe răzătoare și îi scurgem de sucul pe care îl lasă.
Pătrunjelul verde îl tocăm mărunt.
Amestecăm într-un vas toate aceste ingrediente și adăugăm delikatul, condimente pentru chiftele.
Adăugăm și sare, după gust și omogenizăm bine amestecul.
Formăm chiftele de mărimea unei nuci și le prăjim în ulei încins, până se rumenesc frumos la exterior și sunt bine pătrunse la interior.
Le scoatem cu spumiera într-o sită, sau pe prosoape de hârtie absorbante.
Le servim calde, sau reci, ca aperitive, cu muștar, cu legume proaspete, sau cu diverse sosuri.