Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc

de simona72 in Peste, 3 Iun 2019 | 4321 vizualizari

 

 Salaul de Nil are carnea alba, iar consistenta pestelui este una ferma. L-am folosit cu succes atat prajit, dar si tocat in diferite retete. Una dintre ele este cea de astazi. 

 

INGREDIENTE

  • Aproximativ 300 gr file de Salau de Nil (am luat o bucata intreaga mai mare, dar nu am folosit-o pe toata la chiftele)
  • 1 ou
  • Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura mica de patrunjel proaspat tocat fin
  • O mana de busuioc proaspat tocat fin
  • 2-3 linguri pesmet(facut in casa)
  • 2 catei de usturoi zdrobiti sau pisati
  • Pentru sos:
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 rosii cherry
  • 150 ml suc de rosii
  • Sare, piper proaspat rasnit si putin zahar, dupa gust
  • Cateva fire de busuioc proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc:

Pestele se taie in bucati si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robot. Se pune carnea intr-un castron, se adauga restul ingredientelor si se amesteca cu mana sau cu lingura. Nu am nicio problema sa ma murdaresc pe maini si de fiecare data prefer sa amestec carnea tocata cu mainile. La fel am procedat si aici… Dupa ce am amestecat si asezonat dupa gust am lasat pestele tocat la frigider pentru 15-20 minute. Cu mainile umede am format chiftelute.

Intr-o tigaie antiaderenta am pus 2-3 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins, am pus chiftelele si le-am prajit usor la foc mic, sa nu se arda. Nu trebuie sa fie prajite complet, ci doar la suprafata. Cei 2 catei de usturoi se taie marunt si se pun in tigaie. Se adauga si rosiile cherry si se lasa 2-3 minute pe foc. Se adauga sucul de rosii, se pune capac peste tigaie si se lasa la foc mic 8-10 minute. La final se asezoneaza cu sare, piper proaspat rasnit si putin zahar. Oprim focul, adaugam si busuiocul taiat fin si cam asta e tot. Servim chiftelele cu garnitura preferata. Eu am pus alaturi orez basmati, se potriveste foarte bine cu peste si se face si destul de rapid. Sa va fie de folos!!!

TIPS-URI

1

pesmetul folosit la chiftele este facut din crutoane(Paine veche alba veche de 2-3 zile. Se taie cuburi, se stropeste cu ulei de masline sau de floarea soarelui, se condimenteaza dupa gust-eu pun paprika iute si oregano. Se dau la cuptor in tava tapetata cu hartie de copt pana devin uscate si crocante. se lasa sa se raceasca si se pastreaxa in cutie de metal. Daca doriti sa faceti pesmet este suficient sa dati prin robot crutoane)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din salau cu sos de rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar cu sos de patrunjel