Chiftele in aluat cu bere

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 31 Mai 2019 | 4733 vizualizari

 

O gustare calda perfecta, delicioasa! Nu vei mai pregati altfel chiftelele! Ai intr-un singur preparat si carne, mozzerella moale si chifla proaspata si pufoasa!

 

INGREDIENTE

  • Carne tocata de vita – 800 g
  • Ceapa – 2 buc
  • Marar – 1 legatura
  • Usturoi – 4 catei
  • Pesmet – 4 linguri
  • Lapte – 75 ml
  • Cimbru uscat – 1 lingura
  • Boia – 1 lingurita
  • Seminte de susan – 1 lingura
  • Oua – 1 buc
  • Galbenus de ou – 2 buc
  • Mozzarella – 150 g
  • Unt – 20 g
  • Ulei pentru prajit – cca 2-3 linguri
  • Sare, piper – dupa gust

Aluat:

  • Faina – 500 gr
  • Drojdie proaspata – 25 gr
  • Apa calduta – 50 ml
  • Zahar – 1/2 lingurita
  • Sare – 1/2 lingurita
  • Ulei – 50 ml
  • Bere blonda – 250 ml
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat cu bere:

  1. Incepe cu aluatul: framanta drojdia proaspata cu zaharul si dizolv-o in apa calduta. Pune si o lingura de faina si amesteca bine. Trebuie lasata cam 10 min la cald, pana se umfla frumos. Asta inseamna ca drojdia se activeaza.
  2. Intre timp amesteca faina cu sarea. Atentie, sarea nu se pune niciodata direct peste drojdie pentru ca nu va mai creste aluatul. Sarea omoara micro-organismele active din drojdie. Cand s-a activat drojdia, toarn-o peste faina amestecata cu sarea. Pune treptat si berea si uleiul si framanta. Scoate apoi aluatul pe blat si framanta circa 6-8 minute. Vei simti la mana cand aluatul este bine framantat, pentru ca nu va mai fi atat de dur si nu va mai opune atat de multa rezistenta. Lasa-l 30-40 de minute sa creasca in castron acoperit cu folie de plastic si e perfect.
  3. Acum chiftelele - carnea tocata trebuie asezonata cu sare, piper, boia si cimbru uscat. Proportia ideala la pentru chiftele este 70 % carne si 30% grasime.
  4. Pune si mararul tocat marunt, apoi ceapa, cubulete mici-mici. Daca nu iti place sa simtiti ceapa deloc, o poti da pe razatoare. Pune si usturoiul tocat si oul.
  5. Separat pregateste si pesmetul cu laptele, pana obtii o compozitie de consistenta unui aluat mai moale. Pune peste carne si amesteca totul.
  6. Taie mozzarella in 20 de bucatele, umezeste-ti un pic mainile si formeaza chiftelele si pune in fiecare un cubulet de mozzarella. Prajestele-le apoi un pic in tigaie, cat sa fie aurii si scoate-le pe prosoape de hartie ca sa absoarba uleiul in exces. Chiftelele trebuie doar perpelite, nu prajite de tot si lasate sa se raceasca.
  7. Imparte apoi aluatul in 20 de bucati si intinde fiecare bucata astfel incat sa poti inveli in ea o chiftea.
  8. Pune untul la topit si apoi unge cu el o tava de cuptor. Asaza chiftelele in tava, relativ apropiate dar lasa-le un pic de loc sa mai creasca. Acopera-le cu un prosop si mai lasa-le 15 minute sa creasca.
  9. Dupa ce au crescut, unge-le cu cele 2 galbenusuri amestecate cu un pic de lapte si presara deasupra semintele de susan.
  10. Baga-le la cuptor la 180 de grade intre 25 si 40 de minute, pana sunt aramii deasupra. Lasati-le apoi sa se raceasca un pic si sunt gata.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat cu bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Sidy 1

05.07.2019, 06:56

Bune, bunute !

Cerasela999 1

25.11.2019, 09:33

Participa la sondaje online
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
http://bit.ly/31pLncZ

gaby_gabytza 1

10.12.2019, 21:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici umplute