Chiftele in aluat de bere

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2012 | 200362 vizualizari

 

De cum le-am vazut la Gabi am zis ca trebuie sa le fac si eu. Si bine am facut ca au fost atat de bune incat o sa repet cand de curand schema asta. O varianta sanatoase a chiftelelor prajite si in plus, sunt direct cu paine deci foarte usor de luat si la pachet la scoala, servici, etc.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 gr faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 5 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • Chiftele:
  • 500 gr carne tocata amestec porc + vita
  • un ou
  • 3 linguri pesmet
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1/2 lingurita piper
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele in aluat de bere:

Pentru aluat: amestecam intr-un bol faina cu drojdia si sarea. Adaugam berea si uleiul treptat framantand cu mana pana obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini.

Separat amestecam ingredientele pentru chiftele si formam cu mana umeda 20 de chiftele rotunde. 

Aluatul il impartim in 20 de parti egale si formam bilute pe care apoi le intindem usor cu sucitorul.

Punem in fiecare cerc cate o bila de carne si strangem la mijloc apasand usor. 

Asezam bilele formate, cu partea stransa in jos,  intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu faina si le lasam la dospit aprox 20 de minute. 

Le coacem  in cuptorul preincalzit la aprox 175-180 grade timp de 35 de minute pana se rumenesc usor deasupra.

Se pot servi calde sau reci, sunt bune oricum.

Eu le-am servit cu o pasta dulce picanta de legume facuta de mama mea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele in aluat de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Ligia Bxl 1

16.11.2013, 19:36

buna idee

mihaelar63 1

17.11.2013, 03:49

... Si eu unde eram de nu le-am vazut pana acum ? Faine de tot cineva zicea ca ar trebui si de post . De ce nu ?

-Licurici- 1

23.06.2015, 12:14

super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]