Chiftele pane

de MotanLaOale in Porc, 10 Ian 2014 | 22096 vizualizari

 

O noua abordare a clasicelor chiftele. Mi-a venit ideea si am executat-o. A rezultat ceva foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 2 felii de paine
  • 2 linguri pesmet (daca este nevoie)
  • 1 legatura marar
  • vegeta
  • sare
  • piper
  • PENTRU PANE
  • 1 ou
  • 2 lingurite de mustar iute
  • faina
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele pane:

Se pune painea la imuiat in apa dupa care se curata de coaja si se stoarce bine.

Se curata cartoful si ceapa, se taie bucati si se pune in robot impreuna cu mararul si se mixeaza.

Se adauga painea stoarsa, carnea, vegeta si piper si se mixeaza pana se amesteca.

Se scoate intr-un castron si se amesteca cu oul.

Daca este prea moale se poate pune 2 linguri de pesmet.

Se potriveste de sare si piper si se pune in frigider pentru 15-20 minute.

Se bate oul cu mustarul si un praf de sare si se pune faina pe o farfurie.

Se fac chiftelele, mai mari un pic, se trec prin faina, prin ou si iar prin faina.

Se pun la prajit in ulei incins.

Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se pet servi cu garnitura si muraturi.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se pot trece si prin pesmet daca va place mai mult.

2

Se pot trece de doua ori prin ou si faina (pesmet) pentru o crusta mai groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute pane