Chiftele pe pat de mamaliga

de Lau in Mancaruri cu carne, 3 Apr 2011 | 5707 vizualizari

 

inspirata de reteta lui miha

 

INGREDIENTE

  • 900 g carne tocata
  • 2 oua
  • 2 felii de faina
  • patrunjel verde
  • 1 capatana usturoi
  • 3 felii de paine uscata
  • 1 morcov
  • condimente
  • sare dupa gust
  • piper
  • mamaliguta
  • malai
  • apa
  • sare dupa gust
  • pentru sos
  • 300 g smantana
  • 3 linguri faina
  • 50 g unt
  • piper
  • sare dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele pe pat de mamaliga:

Se inmoaie painea in apa,se stoarce bine,se adauga carnea,morcovul dat prin razatoare,usturoiul curatat si pisat.

Se adauga si restul ingredientelor,se amesteca bine.

Udam mana si dam forma chiftelutelor. Le prajim in ulei incins.Le scoatem pe un servetel absorbant.

Se face mamaliguta din malai,apa si sare.

Se face sosul-se pune untul in tigaie si cand se topeste se adauga faina dupa care se adauga smantana si se amesteca pana se ingroasa.

Se adauga piperul si sare dupa gust.

Se unge o tava cu unt ,se pune un mamaliguta, se adauga chiftele,se toarna sosul peste ele si se da la cuptor pana se rumeneste deasupra un pic

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele pe pat de mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

kamy 1

05.04.2011, 00:08

bune

Lau 1

05.04.2011, 16:36

multumesc pentru aprecieri

mamaieelena 1

06.04.2011, 08:34

buuunee vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]