Chiftelute cu dovlecel si brinza

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2013 | 12913 vizualizari

 

Fac destul de rar chiftele din carne, iar din legume si mai rar....da am vazut chiftelutele astea la Ruxy si daca am primit si dovlecelul am combinat ceva pt chiftele...

 

INGREDIENTE

  • un dovecel mare
  • 150-200 gr cas de capra(sau alta brinza)
  • carne de pui fiarta(1 pulpa)
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper alb
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu dovlecel si brinza:

Dovlecelul l-am curatat de coaja, l-am taiat in doua pe lungime si cu o lingurita i-am scos miezul. L-am dat pe razatoarea cu ochiuri mari, l-am pudrat cu sare si l-am lasat sa-si lase sucul cam 15 minute.

L-am scurs bine intre palme de sucul lasat, am adaugat brinza data pe razatoarea cu ochiuri mici, carnea taiata bucati, mararul si patrunjelul tocat fin, sare si piper dupa gust, ouale, usturoiul pisat si 2-3 linguri de pesmet.

Am amestecat bine toata compozitia si am am pus cite o lingurita intr-o tava in care am pus hirtie de copt. Le-am dat la cuptorul incins la 200 grade pt 20-30 minute, pina se rumenesc.

Pofta buna!! Noi am servit cu cartofi la cuptor si salata.

Un prinz delicios.

TIPS-URI

1

daca doriti le puteti prajii chiftelutele,eu am ales varianta mai sanatoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu dovlecel si brinza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecel