Chiftelute cu motz

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2010 | 4605 vizualizari

 

Nu stiam cum sa le numesc si mi-a venit ideea sa le zic cu motz................sper sa nu se ia cineva de motzul chiftelutelor mele........hahaha.

 

INGREDIENTE

  • .800 g carne de porc (eu am folosit fleica)
  • . 2 oua
  • .2 ceape
  • .5-6 catei de usturoi
  • .o legatura de marar
  • .o mana de masline fara samburi
  • .faina
  • .putina apa minerala
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu motz:

Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai pufoase).Se amesteca bine.Cu mana inmuiata in apa se formeaza bilute care se dau prin faina.In mijlocul fiecarei chiftelute se pune cate o jumatate de maslina .Se incinge uleiul si se prajesc chiftelele.Se scot pe o hartie absorbanta .Pentru decor in mijlocul fiecarei masline am pus cate o fasiuta de ardei gras rosu.Se servesc atat calde cat si reci , ca atare sau alaturi de o garnitura si o salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu motz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute la gratar a la gelu