Chiftelute cu motz

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 18 Sep 2010 | 4126 vizualizari

 

Nu stiam cum sa le numesc si mi-a venit ideea sa le zic cu motz................sper sa nu se ia cineva de motzul chiftelutelor mele........hahaha.

 

INGREDIENTE

  • .800 g carne de porc (eu am folosit fleica)
  • . 2 oua
  • .2 ceape
  • .5-6 catei de usturoi
  • .o legatura de marar
  • .o mana de masline fara samburi
  • .faina
  • .putina apa minerala
  • .sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu motz:

Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai pufoase).Se amesteca bine.Cu mana inmuiata in apa se formeaza bilute care se dau prin faina.In mijlocul fiecarei chiftelute se pune cate o jumatate de maslina .Se incinge uleiul si se prajesc chiftelele.Se scot pe o hartie absorbanta .Pentru decor in mijlocul fiecarei masline am pus cate o fasiuta de ardei gras rosu.Se servesc atat calde cat si reci , ca atare sau alaturi de o garnitura si o salata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu motz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din cartofi, cu de toate