Chiftelute cu susan - la cuptor

de mihaelar63 in Porc, 22 Noi 2018 | 4504 vizualizari

 

 Era sa le spun chiftelute intoarse cu susan :D. Toata lumea imbraca chiftelutele festiv in susan. Pentru ca-mi place susanul si pentru ca am preparat chiftelutele pentru gustare in familie, am pus semintele in compozitie. Le-am preparat la cuptor pentru a evita prajirea.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc - de casa
  • 2 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri mix seminte susan
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 ceapa galbena
  • 1/2 lingurita bicarbonat sodiu
  • 1 lingura zaatar[condiment cu cimbru , oregano , susan]
  • 1 lingura Delikat ierburi cu boia
  • cateva picaturi zeama lamaie
  • sare
  • piper
  • spray cu ulei de floarea soarelui -optional
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu susan - la cuptor:

  1. Cateii de usturoi si ceapa se curata si se toaca foarte marunt.
  2. Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea.
  3. Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen, fara pete, fara sa se imprastie si albusul sa fie transparent-clar.
  4. Amestecati carnea tocata cu ou si pesmet, ceapa si usturoi.
  5. Adaugati bicarbonatul pe care-l stingeti cu cateva picaturi de lamaie. Amestecati.
  6. Adaugati restul condimentelor si semintele de susan.
  7. Incorporati totul in compozitie. Sarati.
  8. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
  9. Cu mainile umezite cu apa, formati chiftelute ce le puneti in tava tapetata.
  10. Se da tava la cuptor la temperatura de 200 Grade celsius timp de 20 minute.
  11. Am supravegheat coacerea si am observat ca chiftelele elibereaza suficienta grasime si nu este nevoie sa le pulverizez ulei pe deasupra.
  12. De asemenea nu a fost nevoie nici sa le intorc, ele s-au copt frumos.
  13.  Serviti chiftelele atat calde cat si reci, insotite de salata sau si/sau garnitura preferata.

                     Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ouale se sparg fiecare separat pentru ca se controleze prospetimea.

2

Ouale trebuie sa aiba galbenusul omogen, fara pete, fara sa se imprastie si albusul sa fie transparent-clar.

3

Posibil sa nu aiba forma perfecta aceste chiftele, dar sunt mult mai sanatoase decat cele prajite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu susan - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale - reteta inspirata de la nemuritorul Radu Anton Roman