Chifteluțe de dovlecei cu gouda

de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume, 3 Iul 2016 | 3045 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovlecei sau zucchini
  • 1 linguriță sare
  • 100 g făină
  • 2 ouă
  • 30 g leurdă,
  • ceapă verde sau usturoi verde tocat mărunt
  • 150 g gouda
  • ulei pentru prăjit
  • pentru servit: sos de maioneză cu usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe de dovlecei cu gouda:

Dovleceii se spală, se curăță și se dau pe răzătoare. Se pun într-o strecurătoare și se presară sare. Se lasă minim 30 minute după care se scurg bine. Se amestecă cu făina cernută, ouăle, leurda tocată mărunt (ceapa sau usturoiul verde), și brânza Gouda rasă. Condimentăm cu sare și piper. Se pune ulei la încins într-o tigaie. Cu o lingură se ia din compoziția de chiftele și se pune în uleiul încins. Se prăjesc 3-4 minute pe fiecare parte la foc potrivit. Se scot pe prosop de hârtie pentru a elimina uleiul în exces. Servim cu sos de maioneză cu usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe de dovlecei cu gouda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (8)

Satisfyyourcravings 1

03.07.2016, 20:54

Trebuie incercate!

Bya Ralu 1

03.07.2016, 21:04

bune

Rahela Velicu 1

07.07.2016, 11:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai pane