Chifteluţe de ficat

de madi_marin in Ficat, 6 Apr 2013 | 9822 vizualizari

 

E prima oara când pregătesc aceste chifteluţe. Aveam nişte ficat de porc şi nu eram prea convinsă cum să îl pregătesc. Am căutat pe internet nişte reţete şi aşa au luat naştere chifteluţele pane pe care vi le prezint. Sunt foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de porc (sau pui)
  • 1 ceapă (sau ceapă verde mai multe fire)
  • 3 căţei de usturoi (sau usturoi verde)
  • 3 felii de pâine neagră
  • verdeaţă proaspătă
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu făină (sau două dacă e nevoie)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru pane:
  • 2 - 3 ouă
  • făină
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluţe de ficat:

Se taie ficatul în bucăţi mai mici, se spală şi se pun la fiert.

Când sunt gata fierte se scot din zeama în care au fiert, se pun  în robot împreună cu pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine, usturoiul şi ceapa tăiate, ouăle, făina,verdeaţa , sare şi piper. Se toacă totul până ce se obţine o compoziţie nu foarte cremoasă.

Se formează cu mâna udă chifteluţe care se dau prin făină, apoi printr-un amestec de clătite obţinut din ouăle bătute cu un praf de sare, amestecate cu făină şi cu puţină apă rece. Se pun la prăjit în tigaia grill cu ulei….nu mult….incins.

Sunt bune şi calde şi reci cu garnitură şi salată la alegere.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe de ficat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu usturoi, bacon si piure