Reteta este simpla, rapida si foarte buna la gust. Este o gustare foarte potrivita pentru masa de duminica, impreuna cu familia, sau cu prietenii.
Se pun carnea, usturoiul, ghimbirul ras, albusul de ou si amidonul intr-un blender si se proceseaza pana ce se transforma intr-o pasta omogena.
Se adauga migdale, piper alb si 1 lingura de sos de soia. Se proceseaza alte cateva secunde, apoi se transfera mixtura intr-un castron.
Cu mainile umede se modeleaza 10-12 bile, aproximativ de dimensiunea unei nuci si se tavalesc prin semintele de susan. Se pun apoi in frigider, timp de 20 de minute; astfel isi vor pastra forma mai bine in timpul gatitului.
Se incinge un wok, sau o tigaie mare si adanca, si se adauga uleiul. Cand acesta este incins se prajesc chiftelele in transe, intorcandu-le regulat pana ce sunt rumenite uniform. Se scurg pe prosoape de hartie.
Intre timp de prepara sosul amestecand intr-un castronel sosul Hoisin cu sos de ardei iute si restul de sos de soia. Se servesc chiftelele cu sos, ornate cu frunze de coriandru.
1
Sos Hoisin se gaseste in supermarketuri.