Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci

de nico_nico in Mancaruri de post, 17 Mar 2019 | 4099 vizualizari

 

Retete de post creative

 

INGREDIENTE

  • Pentru pilaf:
  • 100 gr orez
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • frunze de patrunjel verde
  • 300 ml apa
  • sare
  • piper
  • 3 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • Pentru piure:
  • 5 cartofi 
  • apa,
  • sare
  • Pentru ciulama:
  • 500 gr ciuperci
  • 1 ceapa
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci:

Pentru pilaf calim ceapa si morcovul in putin ulei adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul si mai fierbem 15 minute. Intre timp curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert, ii pasam cu telul de cartofi. Compozitia de cartofi se amesteca cu pilaful de orez si apoi punem 3 linguri faina si fruzele de patrunjel. Formam intre doua linguri rotunjoare si le prajim in ulei.

Pentru ciulama, calim ceapa, apoi adaugam ciupercile curatate si feliate lasam 10 minute la duns cu putina apa, la final adaugam sarea si piperul si faina diluata cu putina apa. Ciulamaua astfel obtinuta se serveste alaturi de chiftelute si sfecla rosie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din orez si cartofi cu ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancarica de dovlecei cu soia