Chifteluțe festive din carne de curcan

de Panacris in Curcan, 3 Feb 2025 | 69 vizualizari

 

Foarte bune și de efect. Se pot coace și în cuptor pentru rețete dietetice.
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

    • Carne de curcan tocată cca. 500 g,
    • Ouă 2 bucăți,
    • Ceapă galbenă 1 bucată mica,
    • Usturoi 4-5 căței,
    • Sare cca. 1 lingură,
    • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
    • Boia dulce de ardei 1 linguriță,
    • Pesmet 4-5 linguri.
Pentru prăjit:
      • Ulei de floarea soarelui cca. 500 ml.
Pentru topping:
    • Mix de semințe ( susan alb, in, dovleac, floarea soarelui) cca. 100 g,
    • Semințe de susan negru cca. 50 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifteluțe festive din carne de curcan:

Ceapa și usturoiul se curăță și se dau pe răzătoarea mica sau prin presa special pentru usturoi/ceapă.

Într-un vas încăpător se pune carnea tocată, usturoiul și ceapa mărunțită, pesmetul, ouăle și se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele.

Se asezonează de boia de ardei dulce, sare și  piper, apoi se frâmăntă din nou și se formează chifteluțe de dimensiunea dorită. Într-o farfurioară se pune amestecul de semințe.

Chifteluțele se rostogolesc prin mix-ul de semințe, apoi se prăjesc în baie de ulei. După ce s-au rumenit se scot într-o strecurătoare și se lasă să se scurgă excesul de ulei.

Se servesc calde sau reci după preferință.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluțe festive din carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne de curcan