O mancare foarte buna, cu gust dulce-picant!
Chiftelutele le-am preparat in felul urmator:
http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-la-multicooker-61334.html
Pentru sos, curatam dovlecelul si il dam pe razatoare sau il maruntim in robot, oricum se va pasa in timpul prepararii.
Curatam ceapa si o tocam solzisori, iar usturoiul il curatam si il presam.
Punem uleiul in vasul multicookerului si setam programul FRY pentru 15 minute.
Cand se incinde uleiul adaugam ceapa si o lasam pana devine translucida, mestecand in ea din cand in cand, apoi adaugam dovlecelul si il amestecam de cateva ori pentru a se patrunde uniform.
Spre finalul timpului adaugam si pasta de rosii( eu am folosit pasta de rosii cu ardei copti, este preferata mea)
Dupa expirarea timpului, adaugam chiftelutele si apa calda cat sa fie acoperite si setam programul STEW pentru 30 de minute.
Tinand cont ca si chiftelutele si pasta de rosii sunt condimentate, vom gusta sosul pe la jumatatea prepararii si il vom asezona atunci cu condimente si sare.
Tot atunci vom adauga si usturoiul presat.
La final adaugam patrunjelul tocat marunt.
Eu prepar acest sos vara sub forma de zacusca si il pun in borcane pentru iarna, se pastreaza foarte bine. Reteta aici.