Chiftelute marinate

de Gicuta in Mancaruri cu carne, 6 Iul 2015 | 27060 vizualizari

 

Pentru ca am "copt"'mai multe chiftelute, m-am gandit ca jumatate din ele sa le marinez. Au iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

Pentru chiftelute:

  • 1/2 kg carne tocata( vita si porc)
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri cu pesmet
  • 3 linguri cu faina(pentru tavalit chiftelele)
  • sare
  • piper
  • boia iute
  • marar
  • Pentru sos:
  • 3 linguri cu pasta de tomate
  • 500 ml supa de pui (legume)
  • o lingura cu amidon (faina)
  • o frunza de dafin
  • o lingurita cu zahar
  • vegeta
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 50 ml ulei
  • o lingura otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute marinate:

Mod de preparare chiftelute: Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si boia. Formama bile din compozitia obtinuta pe care le tavalim prin faina. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, la foc mediu. La jumatate coacerii le intoarcem pe partea cealalta.

Mod de preparare sos: Punem uleiul intr-o cratita si cand se incinge , adugam pasta de tomate care a fost diluata in 100 ml supa.Lasam sa dea cateva clocote si adaugam restul de supa si amidonul (faina) dizolvat. Amestecam bine si lasam 4-5 minute sa fiarba, dupa care adugam chiftelele,condimentele, zaharul si otetul. Dupa 5 minute oprim focul si presaram patrunjelul tocat.Acoperim cratita cu capac si lasam asa cel putin 10 minute. Pofta buna!

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi carne de pui de curcan sau ce carne va place.

2

Chiftelutele marinate se pot servi alaturi de piure, paste sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu sos de rosii si rodie