Chinezoaica

de Xandrinne in Prajituri, 11 Oct 2015 | 7012 vizualizari

 

Una din prajiturile mele preferate!

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 6 oua,
  • 300 g zahar,
  • 200 g nuca macinata,
  • 100 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2-3 linguri cacao,
  • esenta de vanilie,
  • ciocolata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chinezoaica:

Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie.
Mixam bine pentru incorporare.

Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se incorporeaza in coca obtinuta anterior.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la 170 de grade, pana coca se desprinde de marginea tavii (cca 20 de minute).

Separat mixam galbenusurile cu 100 g zahar. Cand blatul e aproape copt (dupa cele 20 de minute) scoatem tava din cuptor si glazuram prajitura cu crema de galbenus.

Coacem inca 8-10 minute, pana se intareste glazura. Lasam tava putin in cuptor dupa ce oprim aragazul, apoi radem peste prajitura calda ciocolata. Cata doriti.

Cand se mai raceste se poate taia, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

12.10.2015, 11:19

Vai de mine ce surpriza O preparam si eu acum.... 30 de ani

Rocsi 1

12.10.2015, 19:53

O prajitura ce ne-o pregatea mama cand eram copii

Xandrinne 1

15.10.2015, 23:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chinezoaica