Churros cu apa de flori de portocale

de Doralinda in Dulciuri, 7 Iun 2013 | 5036 vizualizari

 

Odata cu achizitionarea robotului KitchenAid, mi s-a oferit si o carte de bucate, mare tare si am rasfoit-o din curiozitate sa vad ce contine, dar nu eram singura, ci si cu fetita cea mica care e o devoratoare de acest desert spaniol, asa ca, imediat cum l-a vazut, mi-a cerut sa il fac! Ma cam indoiam sa iasa asa cum le gasesc de cumparatat (doar de 2 ori pe an le gasesc aici, de ziua printului si de craciun) dar am ramas surprinsa sa vad ca mananca cam tot! Deci......a trecut de juriu! Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina
  • jumatate lingurita scortisoara pudra
  • jumatate lingurita sare
  • 1 ou
  • 320 ml de lapte
  • 2 linguri de apa de flori de portocale (cred ca veti gasi la raionul ptr aniversare)
  • ulei vegetal ptr prajit
  • Nutella
  • 100 gr zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Churros cu apa de flori de portocale:

Cerneti faina si puneti-o direct in bolul de la mixer adaugand si scortisoara cu sarea. Faceti o gaura in mijloc, bateti oul cu 250 ml de lapte si varsati in gaura de la faina si amestecati la o viteza mica la inceput, apoi adaugati laptele ramas si mixati la o viteza medie pana obtineti o compozitie omogena si usor de manevrat.

Puneti compozitia intr-o punga speciala cu cornet de cca 1 cm (sau seringa cu forme ptr frisca de tort). Incalziti bine uleiul 190 C daca aveti friteuza, si puneti din compozitie lasand sa se prajeasca cca 4-5 min, pana vedeti o culoare frumoasa aurie, apoi scoateti si asezati intr-o farfurie tapetata cu hartie de bucatarie ptr a absoarbe uleiul.

Le stropti imediat cu apa de floare de portocale si presarati zahar deasupra. Se pot servi asa sau cu nutella. 

TIPS-URI

1

In loc de nutella, puteti sa faceti o crema voi si anume aveti nevoie de 150 gr ciocolata neagra si 100 ml smantana, dati prin razatoare ciocolata si puneti intr-un bainmarie. Smantana o incalziti pana ajunge la prima fierbere apoi o varsati deasupra la ciocolata, lasati cca 2 min si apoi amestecati. Inainte de a o servi, lasati-o sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Churros cu apa de flori de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

MotanLaOale 1

07.06.2013, 16:43

nilgun 1

11.09.2013, 22:39

daaa.in Spania la mare cautare...cu ciocolata dimineata la cafea in toate barurile...am fost in concediu acolo si am servit asa

Doralinda 1

12.09.2013, 01:05

Nilgun si la noi aici se mananca destul de des! Sunt buni de tot, doar sa nu te gandesti la dieta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa faci Churros mexicanos acasa