Am amestecat făina cu drojdia şi cu apa (la temperatura camerei), frământând bine câteva minute. Am pus biluţa obţinută într-o folie şi am dat-o la frigider pâna a doua zi. A două zi am scos aluatul din frigider şi l-am lăsat să ajungă la temperatura camerei.
Am incălzit un pic 400 ml apa, pe care am turnat-o peste aluatul scos din frigider şi adus la temperatura camerei. Am încercat să dizolv cât mai bine aluatul cu mâna. Am adâugat sarea, amestecând bine, apoi am pus uleiul, laptele şi apoi fâina amestecată cu drojdia uscată. Am amestecat bine cu un tel, apoi, treptat am început să frământ cu mâna. Am obţinut un aluat lipicios si.. cam greu de manevrat. Am lăsat la crescut o oră, într-un loc calduţ.
Când aluatul şi-a dublat volumul, l-am împărţit în 3, şi folosindu-mă de făină din belşug am format pâinicile. Pe un blat de lemn am pus hârtie de copt, pe care am tapetat-o bine cu făină şi am pus pâinicile. Le-am lăsat la crescut 30 minute.
Între timp am pornit cuptorul şi am pus tava înăuntu. După cele 30 minute, am scos tava din cuptor şi am transferat cu hârtie cu tot pâinicile în tava încinsă.
Le-am copt cca 30 minute, la 200 grade, dar pentru că mi s-au părunt cam.. albe, am dat drumul la grill şi le-am mai lăsat puţin să se rumenească. Şi din pacate le-am lăsat cam mult... Le-am scos din cuptor si.. le-am acoperit cu un prosop umezit. Au ieşit foarte fragede şi după cum se vede, foarte pufoase.