Ciocănele de pui a la Padre

de Panacris in Pui, 21 Aug 2014 | 6711 vizualizari

 

Inițial tot pe Laurențiu-Ionel, urma să ”cadă” la treabă, dar fiindcă Zmeii au ajuns acasă mai devreme, decât estimasem, am hotărât să urmez rețeta lui Padre;) simplă și rapidă;), bineînțeles cu ”mici modificări”.

 

INGREDIENTE

  • ciocănele de pui 10 bucăți,
  • ardei gras 2 bucăți,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • praz, partea verde 1 bucată,
  • roșii două bucăți,
  • usturoi 4 căței,
  • dovlecel 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • sare aromată a la Panacris,
  • boia de ardei dulce,
  • vin roșu de țară cca. 250 ml.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui a la Padre:

Ciocănelele se spală sub jet de apă rece, eventula se curăță de tuleile rămase, apoi se asezonează de sare aromată și puțin ulei de măsline, se așează artistic într-o tavă tremorezistentă, în cazul meu una de ceramică, și se pun la gătit în cuptorul preîncins, ptr cca. 15 de minute la 250 grade neacoperit. După acest interval de timp se repetă operaținuea, după ce s-au întors ciocănelele.  După ce s-au rumenit bine, se adaugă legumele curățate și mărunțite, se asezonează cu vin, boia de ardei dulce și vin;) Se acoperă cu foaie de pergament și se pun din nou la cuptor, ptr cca.20 de minute.

Ciocănelele se servesc ca atare, alături de legumele coapte, acompaniate de diverse garnituri după gustul fiecăruia.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui a la Padre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]