Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate

de Panacris in Pui, 31 Ian 2013 | 5501 vizualizari

 

Prânz sau cină, un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • ciocănele de pui 8 bucăți,
  • sare iodată,
  • ierburi aromate ( oregano, cimbru, rozmarin, busuioc),
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de ardei dulce,
  • ulei de măsline 1 lingură,
  • muștar clasic 2-3 linguri,
  • usturoi 4 căței,
  • capere 2-3 linguri,
  • ciuperci champignon marinate 1 borcan,
  • vin albdemisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate:

Deoarece ciocănelele se vor prepara în vasul roman, cufundăm vasul în apă rece, cca. 20 de minute.

Între timp ciocănelele se spală, se curăță de eventualele pene, se crestează ușor și se asezonează cu sare, piper, boia, usturoi tocat și mirodenii. Muștarul se amestecă cu uleiul de măsline, după care se aplică pe ciocănele, masându-le bine. Se pun ciocănelele în vasul roman, umezit bine, apoi se dă la cuptor cca. 30 de minute la foc mediu, acoperit. Spre finalul coacerii se adaugă caperele, ciupercile marinate și un pahar cu vin alb demisec și se mai lasă la cuptor, neacoperit ptr a prinde crustă, cca. 10 minute la foc mediu.

Ciocănelele se servesc cu piure de cartofi/orez/cartofi natur, alături de o salată de sezon.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele de pui cu capere și ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la cuptor cu curry si usturoi