Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi

de Andra_Constantinescu in , 2 Aug 2018 | 2659 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
La aceste preparate am folosit doua amestecuri de condimente de la Delikat, create dupa o reteta unica, cu ingrediente 100% naturale.
Amestecul de ierburi si boia de la Delikat are in compozitie boia de ardei, faina de mustar, patrunjel, ceapa, usturoi, arpagic, oregano, piper negru si alb, zahar din trestie de zahar, sare de mare, ardei gras rosu si ulei de masline extravirgin. 
Condimentele pentru cartofi de la Delikat au in compozitie usturoi, ceapa, rosii, boia de ardei dulce, piper, seminte de telina, coriandru, chimen, nucsoara si ardei iute cayenne. 
Cu asa combinatie de ingrediente rezulta o mancare mai gustoasa, plina de arome.

 

INGREDIENTE

  • Ciocanele de pui in crusta de susan:
  • 8 ciocanele de pui (400 g)
  • sare
  • 1 lingurita de "Amestec de ierburi si boia" de la Delikat
  • 3 oua
  • 80 g faina
  • 30 g pesmet
  • 80 g seminte de susan
  • Piure de cartofi:
  • 300 g cartofi
  • 6 g "Condimente pentru cartofi" de la Delikat
  • 1 lingura ulei
  • apa cat sa acopere cartofii (150-200 ml)
  • sare, dupa gust
  • 2-3 fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi:

Ciocanelelor de pui li se indeparteaza pielea, apoi se spala, se dau cu sare si se condimenteaza cu amestecul de ierburi si boia de la Delikat.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se mixeaza ouale cu un praf de sare si faina.

Ciocanelele de pui se dau prin pesmet, apoi prin amestecul de oua si faina, iar la final prin susan. Se asaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand se formeaza o crusta.

Intre timp, se pregateste piureul. Cartofii se curata de coaja, se spala si se feliaza. Se pun intr-o craticioara impreuna cu condimentele pentru cartofi de la Delikat, un praf de sare, uleiul si apa, cat sa ii acopere. Pe parcursul fierberii se mai adauga apa daca este necesar. La final, se paseaza cartofii si se potriveste piureul de sare.

Ciocanelele de pui in crusta de susan se servesc cu piureul de cartofi, pe care se presara patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocanele de pui in crusta de susan servite cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa