Ciocănele marinate la cuptor

de ionix in Pui, 7 Sep 2010 | 4144 vizualizari

 

Simplu şi bun

 

INGREDIENTE

  • 10-12 ciocănele
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • ceapă galbenă mare
  • 10 caţei de usturoi
  • 2 linguri cu sos worcestershire
  • lingură sos de soia
  • linguriţă cu busuioc uscat
  • sare, piper
  • o linguriţă cu unt
  • 100 ml apă
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocănele marinate la cuptor:

Ciocănelele se spală bine şi se curăţă de cotoare. Se face un sos din busuioc, sare, piper, sosul de soia şi o lingură cu sos worcestershire. Cu acest sos ungem bine copănelele, le aşezăm într-un vas mai înalt, acoperim vasul cu folie de plastic si le lăsăm la marinat 2-3 ore.

Luăm un vas şi-l ungem cu unt. În vas aşezăm ciocănelele marinate şi peste aşezăm legumele tăiate julien. Apa o amestecăm cu sos worcestershire şi puţină sare iar apoi turnăm peste legume şi carne.

Lăsăm la foc mediu până se face puţin carnea iar apoi dăm focul tare pentru a se rumeni. Eu am lăsat cam o oră şi 30 min la foc mediu şi apoi înca 15 min la foc iute.

Eu am servit alături de un piure cu smântână

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Atenţie! Dacă în tavă nu mai există sos, adăugaţi încă puţină apă pentru a nu risca să  ardeţi carnea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocănele marinate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui cu susan si pesmet la cuptor