Ciocolata calda

de Bucataras in Dulciuri, 13 Dec 2016 | 5047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g ciocolata vrac , minim 75% cacao
  • 50g unt
  • 200 g smantana de gatit
  • 150 ml lapte
  • bezele moi pentru décor
Portii: 5
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata calda:

  1. Incepe cu pregatirea ganajului care mai tarziu va deveni baza pentru ciocolata calda. Rupe ciocolata in bucati mici si o pune-o intr-un castron.

  2. Pune intr-o craticioara smantana la incalzit pana se incinge, dar ai grija sa nu fiarba. Cand smantana este aproape de fierbere toarna-o peste ciocolata si amesteca pana se topeste ciocolata. Cand ciocolata este topita adaugam untul putin cate putin. Amesteca pana se omogenizeaza compozitia.

  3. Compozitia este pentru 5 portii de ciocolata calda si rezista la frigider pana la 5 zile.

  4. pentru o ciocolata calda foloseste 3 linguri ganaj si 150 ml lapte, in cazul in care lasi ganajul la frigider si se intareste, 2 linguri de ganaj sunt de ajuns pentru o cana.

  5. Toarna 150 ml de lapte peste ganaj, si apoi decoreaza cu bezele moi sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata calda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cacao si rom