Ciocolata de casa

de Irina in Prajituri, 30 Oct 2011 | 13251 vizualizari

 

N-am mai mancat de ani de zile ciocolata de casa. Cu atatea variante in supermarket-uri ce poti sa-ti mai doresti? Cu lapte ori amaruie, cu tot felul de fructe, nuci, migdale, ba chiar cu piper, chilli...
Ce sa-ti mai doresti? Pai ingrediente de calitate, sanatoase, fara tot felul de adaosuri.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 250 g zahar brun
  • 150 g unt
  • 1 lingura esenta de portocale
  • 250 g lapte praf
  • 3 linguri de cacao
  • nuci
  • migdale
  • stafide
  • merisor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas pana se obtine un sirop mai gros. Se adauga untul si se amesteca pana se topeste.

Amestecul obtinut se toarna fierbinte peste laptele praf si cacao, se adauga esenta de portocale si se omogenizeaza.

Am in dotare niste forme de silicon pentru bomboane pe care le-am umplut cu ciocolata obtinuta, la care am adaugat, dupa cum mi-a venit stafide, nuci, migdale, merisor si chiar un praf de cafea. Nu toate la un loc, bineinteles. 

In ciocolata ramasa am amestecat stafide cu merisor si migdale si am turnat-o intr-un vas pe hartie de copt. Am pus ciocolata la frigider si astept sa se intareasca. 

Pana una-alta va arat pozele si dupa... o mancam. 

Formele de bomboane le gasiti la partenerii nostri de la decorix.ro (click)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz cu cacao si migdale