Ciocolata de casa

de adnia in Dulciuri, 21 Sep 2013 | 5459 vizualizari

 

Am mai preparat in multe randuri aceasta ciocolata, i-am pus mai mereu arome diferite, iar rezultatul final a fost mereu surprinzator! Iata si figurinele de acum, am mai utilizat formele acestea in trecut, dar sunt tare frumusele, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 200 ml apa
  • 400 g zahar
  • 100 gr. cacao
  • 200 g unt
  • 500 g lapte praf
  • esentele/ condimentele preferate (menta si ghimbir, in cazul meu)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa:

 

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul (proba se face picurand putin sirop pe o faurfurie rece, iar daca picaturile nu se intind, si raman rotunde si frumoase, atunci e gata). 
Se stinge focul, se adauga untul si se amesteca totul pana la topirea untului. Compozitia se imparte in doua: in prima parte se  adauga cacao si 1 picatura ulei esential de menta, iar in cea de-a doua 1 lingurita praf d ghimbir). Urmatorul pas consta in adaugarea laptelui praf in ambele compozitii,amestecandu-se continuu cu o spatula, pana la formarea a doua bile de aluat dulce. Se ung formele cu unt, apoi se toarna ciocolata in ele (eu am facut-o mai tare si am nivelat-o cu lingura). Se da la rece cateva ore.
Inainte sa le scot din forme (fiind din tabla), am incalzit putin marginile tavilor si fundul acestora cu apa calda, sa fiu sigura ca figurinele mele ies intregi. Si asa a fost!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa