Ciolan de porc la Multicooker

de Panacris in Porc, 6 Oct 2021 | 3706 vizualizari

 

Cel mai rapid și simplu mod de a găti ciolanul de porc. Bineînțeles că iar am avut un ajutor important din familie, Laurențiu-Ionel, MultiCoocker-ul din Casa Zmeilor 😉, care de altfel este cam veteran, are vreo 7-8 anișori 😉.

 

INGREDIENTE

  • Ciolan de porc cu os 1 bucată cca. 1200 g,
  • Pentru marinadă:
  • Dulceață de prune picantă 1 lingură,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Cimbru măcinat ½ linguriță,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Boabe de ienupăr 4 – bucăți,
  • Chimen semințe 1 /2 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Bere neagră cca. 330 ml.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan de porc la Multicooker:

În primul rând ne ocupăm de marinadă.

Se amestecă într-un vas uleiul de măsline, sarea, piperul, boiaua, dulceața picante de prune, semințele de chimen, boabele de ienupăr și cimbrul până ce se omogenizează ingredientele.

Ciolanul se spală apoi se tamponează și se unge cu marinata pe toate părțile. Apoi se așază în vasul aparatului de gătit Multicooker, se programează aparatul la programul FRY pentru cca. 30 minute la 180 grade cu capacul deschis, rotindu-se din când în când. După ce s-a rumenit pe toate părțile se adaugă berea și se lasă la gătit, pe programul Bake încă cca. 60 minute la 150 grade, cu capacul închis.

Ciolanul se servește cu garnitura preferată (varză, cartofi, pâine, salate, murături etc) în cazul nostru cu găluște din pâine stil nemțesc.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan de porc la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Szekelygulyas- gulas secuiesc