Ciolan presat

de dantes in Porc, 30 Apr 2022 | 6915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciolan de porc
  • 10 catei usturoi
  • 3 frunze foi de dafin
  • dupa gust piper macinat
  • 1 buc ceapa
  • dupa gust sare
  • dupa gust cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan presat:

Ciolanul se spala bine si se parleste, daca este cazul.

Se pune la fiert impreuna cu ceapa, foile de dafin si 3 catei de usturoi, circa 3 ore pana se desprinde carnea de pe os. Daca folositi o oala sub presiune, atunci timpul se scurteaza.

Cand este fiert ciolanul, il dezosam si il taiem in bucati medii. Pisam restul de usturoi si il amestecam cu o cana din apa in care a fiert ciolanul cu sare, piper si cimbru macinat, dupa gust si o turnam peste carnea de pe ciolan si amestecam totul bine.

Tapetam o tava de chec cu o folie alimentara pe care o lasam mai lunga pentru a acoperi si partea de deasupra.

Punem compzitia de carne in tava o acoperim cu folia alimentara si punem deasupra greutati pentru a presa bine compozitia (eu am folosit cateva conserve grele).

Se lasa la rece circa 3 ore, dupa care se poate felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan presat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu ciolan afumat