Ciorba acra de dovlecel si pastai

de simona72 in Supe/Ciorbe, 3 Aug 2013 | 6122 vizualizari

 

O ciorba de vara simpla,cu legume, fara carne, dar delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel tanar, nu foarte mare
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei kapia mare
  • 1 mana buna de fasole verde
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 bucata telina
  • 1 cescuta orez
  • 3-4 catei usturoi
  • frunze proaspete de telina si patrunfel tocate marunt
  • sare
  • 1 lingura concentrat de legume
  • 500-600 ml bors
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba acra de dovlecel si pastai:

In oala in care vrem sa facem ciorba punem uleiul la incins. Adaugam ceapa taiata marunt si lasam sa se caleasca putin. Adaugam legumele spalate ,curatate si taiate ca pt ciorba:morcovul, ardeiul, telina, radacina de patrunjel si le lasam 3-4 minute sa se caleasca. Adaugam apa si lasam 30 minute sa se fiarba legumele. Dovlecelul il curatam de coaja si-l taiem cubulete de aproximativ 1-2 cm. Fasolea pastai sa fie din cea ingusta si frageda, rupem capetele si o spalam sub jet de apa si o adaugam in ciorba impreuna cu dovlecelul taiat cubulete. Lasam sa fiarba 10-15 minute, adaugam orezul si borsul,usturoiul pisat, iar cand orezul este fiert se aduga concentratul de legume, sare dupa gust si verdeata tocata marunt.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

serviti cu o lingura de smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba acra de dovlecel si pastai" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume, dreasa cu smantana si acrita cu moare