Ciorba cu dovlecel si ou

de - Andreea - in Ciorbe, 30 Iun 2015 | 3304 vizualizari

 

Ciorbele cu legume sunt cele mai bune mai ales vara cand gradina e plina de legume :)

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa verde ( partea alba + partea verde )
  • 1 ardei gras galben
  • 2 dovlecei mari
  • 2 linguri cu pasta pentru ciorba
  • 200 ml suc rosii
  • 1 ou
  • 2 linguri knorr
  • sare
  • piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu dovlecel si ou:

Morcovii ii curatam de coaja,ii spalam si ii taiem mai intai in doua pe lungime si apoi feliem in felii potrivit de groase. 

Ceapa o curatam, o spalam . Partea alba o tocam marunt iar cea verde o taiem rondele. 

Ardeiul gras il spalam , il curatam de seminte si nervuri si il taiem cuburi . 

Dovleceii ii spalam, taiem capetele , apoi ii taiem cuburi . 

Punem la fiert in apa morcovul si ceapa , adaugand in apa knorr-ul. 

Dupa cateva minute adaugam ardeiul gras si dovleceii si lasam sa fiarba la foc potrivit . 

Adaugam sucul de rosii si potrivim de sare si piper . 

Inainte cu 10 minute ca ciorba sa fie gata adaugam pasta si amestecam din cand in cand ca pasta sa nu se lipeasca. 

Cand ciorba este gata , dam la foc iute , punem oul batut si amestecam bine. Mai lasam 2 minute , inchidem focul si acoperim cu un capac . 

Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu dovlecel si ou" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de rosii