Ciorba cu mugur de vitel

de Ksenya in Ciorbe, 12 Mar 2018 | 6586 vizualizari

 

 
 
Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si noi, insa din pacate tot evitam sa le incerc. Zilele trecute am trecut pe la o macelarie si, vazand mugurele, am zis hai sa-l testez si pe asta. Nu am regretat, a iesit o ciorba foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mugure de vitel
  • 1 fir praz (partea alba) tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 radacina patrunjel taiat cubulete
  • 4 rosii , eu am avut la borcan aproximativ o cana
  • taietei 2 role
  • bors 500 ml in functie de cat de acru este si cat de acru va place ( fiert separat)
  • 4 litri de apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu mugur de vitel:

 

 

Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape

Puneti la foc si completati cu apa

Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc mic.

Adaugati morcovii si lasati inca 15 minute.

Adaugati radacina de patrunjel tocat, ceapa si prazul sa fiarba 15 minute.

Adaugati cana de rosii si taietei zdrobiti in pumn.

Acriti cu bors si sarati dupa gust, lasati 6 minute la fiert la foc mic.

Opriti flacara si acoperit 15 minute inainte de a fi servit pentru a se aseza ciorba.

Se serveste cu verdeata dupa preferinta, patrunjel marar sau leustean.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Dupa ce carnea da in cateva clocote, va recomand sa schimbati apa, astfeli coirba va fi limpede

2

Gatiti la foc mic.

3

Puteti adauga smantana la servit

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu mugur de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

21.03.2018, 19:34

Minunată! Dar o nelămurire, ce înseamnă mugure de vitel??? Din poze, tind să cred că e piept de vitel Multumesc de lamuriri!

Ksenya 1

22.03.2018, 08:36

Panacris, ii mai zice cap de piept de vitel . Multumesc de trecere si atentie

-Licurici- 1

23.04.2018, 11:01

Foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de naut cu afumatura