Ciorba cu perisoare

de divainbucatarie in Ciorbe, 14 Noi 2010 | 6202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne vita
  • 200 g carne pui/curcan
  • 1 lingura rasa orez
  • 1 lingurita de faina
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina
  • 1 patrunjel
  • 2 cartofi mici
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 ou
  • 500 ml bors
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Curatam legumele si le tocam, apoi le calim putin. Dam carnea prin masina de tocat apoi o amestecam cu albusul de la ou, orez, putina sare, piper, faina si patrunjel tocat marunt. Punem intr-o oala la fiert apa, cam 2 l si adaugam legumele calite sa fiarba. Intre timp facem perisoarele din carnea tocata: luam pasta de carne obtinuta si o rotunjim intre palme. Le punem si pe acestea sa fiarba. Cand perisoarele sunt fierte adaugam sucul de rosii (daca nu avem suc de rosii putem pune pasta de tomate diluata) si lasam sa fiarba 5 minute. Apoi adaugam borsul si lasam sa fiarba inca 5 minute. In acest moment “dregem” ciorba cu un galbenus si adaugam leusteanul verde. Pentru a drege ciorba batem galbenusul cu putina apa si scoatem zeama fierbinte din ciorba cate o lingura, apoi batem ouale si continuam astfel pana umplem un castron mic de ciorba si ou. Lasam sa fiarba inca 5-10 minute. Ciorba o servim fierbinte, cu patrunjel verde, smantana si ardei iute. POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bors de rata cu zdrente de ou