Ciorba cu perisoare

de Adele in Ciorbe, 16 Mai 2015 | 4724 vizualizari

 

Poate una din putinele ciorbe pe care le mananc :D reteta o pregatesc dupa indicatiile mamei mele .. cu toate ca nu este prima data cand ma incumet ,inca nu reusesc sa-i dau gustul special pe care il avea atunci cand o pregatea bunica mea :X

 

INGREDIENTE

  • ardei rosu.
  • 1 cartof.
  • 1 ceapa.
  • 2 rosii.
  • orez.
  • carne macinata de porc.
  • 1 galbenus de ou.
  • atrunjel uscat
  • 100 g pancetta afumata(sunca).
  • sare.
  • piper.
  • 1 plic bors magic.
  • smantana.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Se curata ceapa si se toaca cat mai marunt,se pune o oala pe foc cu putin ulei, se adauga ceapa si se caleste impreuna cu pancetta taiata cuburi.

Dupa care se spala bine rosiile si ardelul se toaca marunt si se pun in oala. Se curata cartofii si se spala se taie in cuburi si se pun si ei in oala, se adauga orezul si se pun cateva cani cu apa, se acopera cu un capac si se lasa la fiert.Intre timp se pregatesc perisoarele, carnea se amesteca cu galbenusul de ou, sare, piper, eu am pus si putin patrunjel uscat.

Cand legumele si orezul sunt aproape fierte se formeaza perisoarele se pun la fiert pentru cateva minute (nu prea mult) se acreste dupa gust(indicatiile se gasesc pe plic) se potriveste de sare si piper.

Se serveste calda de preferat cu o lingura de smantana.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Daca aveti o bucata de os de pus la fiert in ciorba (pui/porc) gustul va fi si mai bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca cu carne de porc si legume