Ciorba de burta

de trifadalia in Ciorbe, 8 Mai 2018 | 4364 vizualizari

 

Pe cat este de gustoasa aceasta ciorba pe atat de mult le sperie pe gospodine cu ani in urma cand in comert nu se gasea burta de vitel curatata si prefiarta , Operatiunea de a o curata si fierbe era una anevoioasa iar pana ce era gata iti pierea pofta de aceasta delicioasa ciorba.
Acum munca noastra este usurata gasind in comert burta prefiarta .
Pe cât e de gustoasă, pe atât le speria pe gospodine cu ani în urmă, când în comerţ nu se găsea bruta curăţată şi prefiartă. "Operaţiunea" de curăţare şi fierbere era una anevoiasă şi până era gata ciorba, multe gospodine se plângeau că le „trecea pofta” de a mai mânca.

Citeste mai mult: adev.ro/orrrj0
Pe cât e de gustoasă, pe atât le speria pe gospodine cu ani în urmă, când în comerţ nu se găsea bruta curăţată şi prefiartă. "Operaţiunea" de curăţare şi fierbere era una anevoiasă şi până era gata ciorba, multe gospodine se plângeau că le „trecea pofta” de a mai mânca.

Citeste mai mult: adev.ro/orrrj0

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de rasol de carne vitel
  • 1 kg burta de vita prefiarta refrigerata
  • 3 foi de dafin
  • piper boabe
  • 4 litri de apa
  • 4 lingurite de sare
  • 2 morcovi mari + 1 morcov mare ras
  • usturoi una capatana
  • 5 galbenusuri de ou
  • 300 ml de smantana de casa sau smantana pentru gatit care este mai indicata
  • zeama de pe ardei iute murat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Intr-o oala se pune carnea de vitel la fiert impreuna cu morcovii taiati cubulete, cu foile de dafin, cu boabele de piper si cu sarea. Se culege spuma pe masura ce incepe sa fiarba. Se lasa la fiert la foc mic pana ce carnea este fiarta, aprox 2 ore.

Se strecoara supa, mutand-o intr-o oala curata. Carnea se desface in bucatele mici si se pune inapoi in supa de vitel. La fel si morcovii taiati cubulete. Intr-o alta oala se mai pune la fiert burta de vitel prefiarta. Dupa fierberea ei apa aceasta se arunca, iar burta fiarta se pune peste supa de vitel. Se readuce supa la fierbere.

Intr-o alta oala se rade morcovul pe razatoarea mica si se caleste in putin ulei ( pentru a avea supa culoare), se pune peste supa. Se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute. Se curata usturoiul si se rade, se amesteca cu 2 linguri de apa rece, se toarna in oala de ciorba. Se asezoneaza in functie de cat de iute ne place cu zeama de pe ardeiul iute murat. Focul trebuie stins.

Se separa intr-un castron galbenusurile de ou si se amesteca impreuna cu smantana. Se amesteca cu ajutorul unui tel. Se tempereaza acest amestec, punand cate putina supa fierbinte peste. Se amesteca bine dupa fiecare portie de supa adaugata pentru a nu se face cocolosi. La final se adauga si aceasta compozitie in oala de ciorba ( FOCUL DEJA ESTE STINS DE SUB OALA ), in acest mod nu se fac fluturi in ciorba de la socul termic. Daca se foloseste smantana pentru gatit riscul de a se face fluturi in ciorba este minim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare din piept de pui, dreasa cu smantana si lamaie