Ciorba de cartofi cu bulion

de biancas76 in Supe/Ciorbe, 25 Iul 2010 | 10074 vizualizari

 

Foarte buna aceasta ciorba. Merita sa o incercati.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • un fir de carnat afumat de casa (cumparat din magazin)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 fire telina
  • 1 ceapa alba
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 100 ml bulion
  • 200 gr smantana
  • sare, delikat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu bulion:

Cartofii se curata, spala si se taie cubulete. Carnatul afumat se taie rondele.

Am luat o oala de 3 l in care am calit 3 linguri ulei carnatul dupa care am adaugat ceapa taiata marunt si am mai lasat vreo 5 minute.Am pus lingurita de boia, frunzele de telina, cartofii si am pus cca 3 l apa. Am acoperit cu capac si am lasat sa fiarba la foc mic. Am mai pus putina sare si delikat de legume. Cand cartofii sunt aproape fierti se face din 2 linguri de ulei si 2 linguri de faina un rantas care se stinge cu bulion si cu putina apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase si se adauga cele 200 g smantana si se baga in ciorba. Se mai da un clocot bun dupa care se scot frunzele de telina afara. Se serveste calda, e foarte buna, noua ne-a placut.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

biancas76 1

25.07.2010, 16:08

Incearca si cu putin bulion sa vezi ce buna e

Rocsi 1

25.07.2010, 16:29

asta e pe gustul meu

Bucataras Medi 1

25.07.2010, 19:34

buna,buna................

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui cu smantana