Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 16 Ian 2017 | 7147 vizualizari

 

 Este o ciorba ,, light '' si hranitoare. Am folosit iaurtul grecesc, pentru un gust acrisor.  Acest iaurt este de multe ori mai de calitate, decat o smantana slaba.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml ulei
  • 5 morcovi mici
  • 3 catei usturoi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 ardei rosu
  • 1 felie telina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 pahar iaurt grecesc
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc:

  1. Legumele se curata si se spala.
  2. Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca marunt si se pun la calit in ulei.
  3. Feliati cubulete morcovul si telina. Adaugati la calit.
  4. Dupa cateva minute, se toarna deasupra 1.5 l apa fierbinte.
  5. Sarati si puneti cartofii taiati cuburi.
  6. In acest moment, puneti la fiert in zeama si jumatate din cantitatea de patrunjel verde.
  7. Fierbeti 15-20 minute si controlati daca morcovul este patruns.
  8. In caz afirmativ, reduceti intensitatea focului.
  9. Diluati iaurtul, punand cate putina zeama fierbinte.
  10. Turnati amestecand in oala iaurtul diluat.
  11. Piperati si gustati. Daca este nevoie, mai sarati.
  12. Serviti ciorba decorata cu restul de patrunjel verde.
  •             Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu iaurt grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din gat de vitel