O ciorbă ce-mi amintește de bunica;)
Ceapa se curăță se taie mărunt și se călește în puțină grăsime și apă. Între timp se curăță zarzavaturile, se toacă mărunt și se adaugă la ceapa translucidă. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu semiacoperit. Între timp se curăță cartofii, se taie bucățele și se adaugă la amestecul de mai sus. Se completează cu apă, cca. 2000 ml și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 30 de minute. Între timp zeama de varză se dă în clocot și se adaugă la ciorbă și se mai lasă la fiert cca. 10 minute. Se asezonează de leuștean,mărar verde, eventual sare și piper. Spre finalul fierberii se adaugă spatzle și se mai lasă la fiert cca. 10 minute.
Se servește fierbinte cu adaos de ardei iute, după gustul fiecăruia!
1
ca să fie de post, grăsimea se înlocuiește cu ulei și spatzlele cu fidea fără ou;)