Ciorba de ciuperci pleurotus

de Corinuta in Ciorbe, 11 Iul 2014 | 15019 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de burta ever! :)) JOKE! Am gasit reteta asta demuuuuuuult, tare demult pe sait! Este un compromis in familia noastra: omul meu iubeste ciorba de burta, io burta nu mananc nici sa ma tai, dar cu asta am impacat si capra si varza! :)) De cand am venit in Germania, acum o fac prima data pentru ca aici nu prea gasesc pleurotus.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mare
  • 2-3 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline (sau de care va place)
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 1-2 foi de dafin
  • 400 g iaurt 1,5% grasime
  • 400 g smantana 24-30% grasime
  • 1 capatana mica usturoi sau 1/2 capatana mare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare, piper macinat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci pleurotus:

Ceapa si morcovii se curata, se spala, apoi ceapa se taie cubulete iar morcovii se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in uleiul incins pana se inmoaie putin. Se toarna peste ele 3 litri de apa si se lasa sa dea in clocot. 

Ciupercile se spala si se scurg bine, apoi se feliaza. Se pun la fiert in apa clocotinda impreuna cu foile de dafin. Se lasa sa fiarba 20 de minute, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se lasa 15-20 de minute sa se raceasca.

Se amestesca iaurtul cu smantana si cu usturoiul curatat si pisat. Se adauga cateva polonice de ciorba calda si se amesteca bine, apoi se toarna in oala peste ciorba. 

Se serveste fierbinte cu un ardei iute.....da' iuteeee! :D Enjoy! 

Daca o sa cititi sursa de inspiratie, o sa vedeti ca reteta a ajuns de la o Corina, in curtea alteia! :))

 

TIPS-URI

1

puteti adauga in smantana 3-4 galbenusuri de ou ca sa o puteti turna in ciorba fierbinte fara sa se branzeasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci pleurotus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

RuxyRux 1

16.07.2014, 00:23

Cea mai minunata!

Carmen 1

07.04.2015, 01:15

o primesc si eu in curtea mea cu mare curiozitate, o voi face dupa Paste

mihaelar63 1

29.06.2019, 08:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]