Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Feb 2020 | 2522 vizualizari

 

 Am preparat din cocos de tara o supa clara  cu legume . prima zi am facut in zeama ,galuste de gris . A doua zi am folosit zeama la preprarea  urmatoarei ciorbite .Am profitat ca am gasit verzisoare proaspete . de Bruxelles care nu sunt mereu la indemana .

 

INGREDIENTE

  • 2 l zeama clara de cocos si legume
  • 500 gr varza de Bruxelles proaspata
  • 50 ml ulei
  • 10 cm tulpina praz
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 morcov fiert
  • 1 radacina patrunjel fiarta
  • 1 tulpina cimbru uscat
  • 1 pahar smanta sau iaurt grecesc -cum doriti
  • cimbru verde
  • piper -optional
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles:

  1. Verzisoarele de Bruxelles se curata la codita si de eventualele frunzulite ofilite .
  2. Puneti zeama sa se infierbante -pentru operativitate .
  3. Ardeii si prazul se taie cubulete si se soteaza in putin ulei .
  4. Morcovul si patrunjelul se taie cuburi .
  5. Adugati legumele fierte taiate la cele sotate .
  6. Turnati deasupra zeama clara de cocos .
  7. Se pun la fiert si verzisoarele . Sarati usor . Introduceti la fiert cimbrul uscat .
  8. Varza de Bruxelles trebuie sa fie fiarta mai putin[cam 10 minute de cand incepe sa clocoteasca ] . .
  9. Daca va fi fiarta in exces ea se terciuieste . Este gustoasa fiarta a la dente.
  10. Reduceti intensitatea fierberii si acriti cu smantana sau iaurt grecesc gras .
  11. Eu am folosit iaurt pentru o nota mai acrisoara si mai... light.
  12. Gustati si sarati sau piparati daca este nevoie.
  13. La servire presarati cimbru verde .

             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Varza de Bruxelles trebuie sa fie fiarta mai putin[cam 10 minute de cand incepe sa clocoteasca ] . .

2

Daca va fi fiarta in exces ea se terciuieste . Este gustoasa fiarta a la dente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cocos cu varza de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda cu ochi romanesc