Ciorba de curcan

de Steffy in Ciorbe, 18 Iul 2012 | 5017 vizualizari

 

M-am decis sa fac o ciorbita care sa nu cada greu la stomac si am ales carnea de curcan - bine digerata si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe inferioare de curcan
  • 2 cartofi medii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 250 ml bulion facut in casa
  • apa cat este necesara, pentru fierberea pulpelor
  • vegeta, cimbru, patrunjel dupa gust
  • 200 ml zeama de varza
  • 50 g fidelini Baneasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Spalam pulpele de curcan si le punem la fiert. Cand se face spuma, aruncam apa si punem alta. Cand incepe iar sa fiarba, adaugam bulionul.

Intre timp curatam cartofii si morcovii, ii taiam cubulete. Morcovii se pot da pe razatoare, cum va place mai mult. Ceapa o curatam si o taiem cat mai marunt.

Cand a fiert carnea pe jumatate, adaugam morcovii, cartofii, ceapa, cimbru si putina vegeta. Apa adaugam cat este necesara.

Cand se desprinde carnea de pe os, stim ca s-a fiert. Atunci adaugam fideaua si mai lasam sa fiarba 5 minute.

Pentru a fi ciorbita acrisoara, adaugam zeama de varza si mai lasam 5 minute la fiert. Se opreste, se pune patrunjel si se acopera.

Cand se serveste, se mai poate adauga patrunjel, dupa cum doriti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de zarzavat si piept de curcan.