Ciorba de dovlecel

de cristina1985 in Ciorbe, 9 Oct 2019 | 3625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel (230 g)
  • 1 ardei galben mic
  • 1 ceapa mica
  • apa
  • 1/4 lg-ta turmeric (sau vegeta)
  • 1 galbenus ou
  • 1 lg smantana
  • marar
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel:

Se toaca ardeiul in cubulete mici si se caleste in ulei, impreuna cu ceapa intreaga. Se adauga turmericul si sare. Se toarna apa, cat sa rezulte doua portii (puteti sa mai  adagati, in cazul in care scade). Se mareste flacara  pana fierbe, apoi se reduce. Din  acest moment se lasa 40 minute, la foc mic.

Dovlecelul taiat in cubulete (eu l-am lasat cu coaja) se pune in oala si se mai lasa 20 minute si se inchide focul. Se presara marar tocat si se lasa supa la racit 10-15 minute.

Se face un amestec din galbenus ou, cu smantana si putina supa, care vine turnat in oala, apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu dovlecei