Ciorba de fasole cu afumatura

de ianculubita in Ciorbe, 25 Ian 2014 | 16246 vizualizari

 

In weekend toate gospodinele gatesc ceva bun,ceva cu carne,eu de data asta la cererea "publicului restrans"am facut acest bors pe care de cand sunt eu,nu l-am facut dar nici la mama nu am vazut.Rezultatul,cred ca va imaginati!!

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole
  • 2cepe
  • 1morcov
  • 1telina
  • 1ardei gras
  • 1borcan rosii in bulion
  • 1lingura pasta de ardei
  • 300g afumatura
  • 4linguri ulei
  • 1cana(1litru)zeama de varza
  • sare
  • 1crenguta de cimbru uscat
  • leustean
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu afumatura:

Fasolea curatata,spalata,o punem la fiert pentru 30-40min;dupa acest timp,o scurgem,o clatim cu apa rece apoi o punem inapoi la fiert cu apa fierbinte,capac si foc mic;cand incepe sa fiarba adaugam legumele curatate,spalate,taiate marunt sau date pe razatoare(radacinoasele)si lasam in continuare sa fiarba incet;cand fasolea este fiarta adaugam rosiile,pasta de ardei,afumatura taiata si prajita in ulei(adaugam si uleiul de la prajit);dupa 5-10min,pentru ca afumatura este deja fiarta cand o cumparam,acrim borsul cu zeama de varza si abia acum condimentam cu sare doar daca mai e nevoie;potrivim gustul borsului,adaugam crenguta de cimbru,leustean si oprim focul;

Se serveste dupa preferinta rece sau cald.

TIPS-URI

1

legumele proaspete,pot fi inlocuite cu zarzavat de la borcan

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu costita afumata in paine de casa